maidoton | gluteeniton | sokeriton

Uuden kokeileminen innostaa aina!

Tällä kertaa kokeilin uutena juttuna raakaherkkua: kookos-taateli raakapalloja. Ne ovat terveellisiä herkkuja, joita on mukava nauttia yksi tai kaksi, kun tekee mieli jotain pientä makeaa. Inspiroiduin kehittelemään oman raakapalloreseptin Ylen artikkelin pohjalta. Ilahduttavinta näissä raakapalloissa on se, että ne sisältävät helposti löydettäviä aineita ja ovat helppo valmistaa.

Ainekset (n. 15 kpl)

  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 15 kuivattua taatelia
  • 0,5 dl vettä
  • ripaus inkivääriä (mauste)
  • ripaus kanelia
  • ripaus kardemummaa
  • kookoshiutaleita

Tee näin

Hienonna kaurahiutaleet jauhoksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Mittaa joukkoon mantelijauho ja mausteita maun mukaan ja sekoita. Lisää lopuksi vesi ja noin 15 taatelia. Sekoita taikina tasaiseksi. Mikäli käytät tuoreita taateleita, jätä vesi pois. Laita leivinpaperin palasen päälle kookoshiutaleita ja pyörittele sen päällä taikinasta suupalan kokoisia palloja.

Herkullisia hetkiä raakapallojen kanssa!

Kirjoittaja: Hannele Keuru